Veel gestelde vragen:

Wat moet ik mijn kindje meegeven?

Als u uw kindje bij mij brengt hoeft u alleen de volgende dingen mee te geven: luiers, lotiondoekjes, flesje/flesvoeding, eventueel een potje babyvoeding en/of warme maaltijd, reservekleding. Indien van toepassing: knuffeltje en speen. Oudere kinderen eventueel laarzen en pantoffels (in overleg). Een kinderwagen en buggy zijn aanwezig.

Kan ik mijn kind eerst een paar uur laten wennen?

Het is altijd spannend om voor het eerst naar de gastouder te gaan. Natuurlijk nemen we de tijd om aan elkaar te wennen. In onderling overleg is veel mogelijk.

Is er nog plaats op de dag dat ik opvang nodig heb?

Voorlopig is er geen plek. Neem contact op als je meer wilt weten.

Wat is het minimale aantal uren opvang? Kan ik flexibel opvang afnemen?

Voor kinderen van 0-4 jaar is het minimale aantal opvanguren 4 per dagdeel, en minimaal 20 uur per maand. In overleg kan hier incidenteel van worden afgeweken. Flexibele opvang is helaas niet mogelijk.

Hoeveel kinderen zijn er op de dag dat ik opvang nodig heb?

In ieder geval is mijn jongste dochter (5) er. Ik mag (inclusief mijn dochter) 2 kinderen opvangen van 0-1 jaar en 4 kinderen van 0-2 jaar, 5 kinderen van 0-4 jaar en 6 kinderen van 0-12 jaar. Op dit moment vang ik op maandag, dinsdag en donderdag 1 tot 5 kinderen op. Neem contact op als u precies wilt weten hoeveel kinderen er zijn op de dag(en) dat u opvang wenst.

Kan ik mijn schoolgaande kind(eren) ook bij jou onderbrengen?

Tot nu toe heb ik de opvang verzorgd voor kinderen tussen 0 en 4 jaar. Ik zou het erg leuk vinden om uiteindelijk kinderen van 0-12 jaar op te vangen. Neem contact op als u meer wilt weten.

Wat gebeurt er als mijn kind ziek is?

Als uw kind echt ziek is (bijvoorbeeld met koorts) kunt u gewoon afzeggen. U moet dan zelf een andere oplossing zoeken. Als u twijfelt, kunnen we het beste even overleggen wat in uw situatie het verstandigst is.

Wat gebeurt er als de gastouder ziek of afwezig is?

Als ik ziek ben, laat ik het zo snel mogelijk weten, zodat u nog iets anders kunt regelen voor uw kind. Vakanties geef ik ruim van te voren door (deze vallen bijna altijd in schoolvakanties). In geval van langdurige ziekte of afwezigheid kan ik eventueel in samenwerking met een gastouderbureau helpen om vervanging te vinden.