Referenties

Hieronder staan ervaringen van tevreden ouders:

 

 

 

 

Onze dochter gaat één dag per week naar Hilje en we zijn erg tevreden.
Bij aankomst worden we altijd hartelijk onthaald door Hilje en haar dochter. Yara gaat direct
spelen in de opgeruimde, doch kindvriendelijke en veilige woonkamer. Er zijn bakken met speelgoed,
per leeftijd gesorteerd. Elke dag, mits het weer het toelaat, gaat ze met de kinderen lekker naar buiten, in de tuin, wandelen, naar het speeltuintje. Daar zijn we blij mee, wij vinden buiten spelen namelijk belangrijk. Onze dochter slaapt erg licht, we hebben dan ook het geluk, dat Hilje verschillende kamers boven heeft om de kinderen te laten slapen in alle rust. In overleg is ze erg flexibel in dagen en tijden. Ze heeft ons al een aantal keer uit de brand geholpen, toen we om opvang verlegen zaten. Daarnaast waarderen we haar eerlijkheid. Zo horen we het ook, wanneer onze dochter een mindere dag heeft gehad en niet alleen maar “mooi weer praatjes”. Kortom, Hilje als gastouders is een aanrader.

Een dag uit het leven van onze zoon Daan… Donderdagochtend gaat wekker ‘Nijntje’ af en we maken ons klaar voor een dag werken en een dag om naar Hilje te gaan. Bij de Seelandstraat aangekomen zien we door het raam de andere kinderen al spelen. Hilje staat Daan al op te wachten. De hal is weer mooi aangekleed in het thema dat centraal staat, werkjes hangen aan de wand en de bakken van de kinderen staan klaar. Dat is nou wat wij als ouders zoeken bij een gastouder. Een thuis, maar ook een plek om te leren en te spelen. We vinden het fijn dat Daan op deze dag lekker naar buiten gaat met zijn loopfietsje. Dat Hilje betrokken is, blijkt ook wel uit de informatie, tips en adviezen die we van haar krijgen via de ouderapp. Vanaf komende donderdag gaat onze dochter Noor ook naar Hilje. Hoe blij waren wij met het cadeautje dat de kinderen hadden gemaakt toen Noor was geboren. Het lag de dag na de geboorte al in de bus. En je voelt je als ouder helemaal speciaal als je met je verjaardag een tekening van je kind krijgt. Een gastouder die al haar energie in de kinderen steekt en zich heel verantwoordelijk voelt voor ‘het belangrijkste’ in ons leven. Dat geeft ons een veilig en vertrouwd gevoel!

Wij kennen Hilje alweer 3 jaar. Onze 2 kinderen gaan 1,5e dag in de week naar haar toe. We hebben bewust voor een gastouder (en dus Hilje) gekozen. De persoonlijke benadering, de huiselijke sfeer, het kleinschalige,  past perfect bij ons en onze zoontjes.

Hilje is zelf lerares geweest en dit merken we in alles wat ze doet met de kinderen. Ze werkt het hele jaar door met verschillende thema’s, waarop de werkjes en versieringen in huis zijn aangepast.
Onze oudste zoon wordt graag voorgelezen, hier probeert Hilje altijd even tijd voor te maken.
Regelmatig krijgen we knutselwerkjes mee naar huis, de één nog leuker dan de ander!
Ze zijn vaak buiten te vinden als het weer het toelaat. De tuin is kindvriendelijk en helemaal afgesloten van de straat. Ze lopen of fietsen vaak even met z’n allen naar een speeltuintje in de buurt.
Hilje houdt alles wat de kinderen meemaken keurig bij in hun eigen boekjes. Leuke uitspraken, aantal uren slaap, hoeveelheid eten op een dag, liedjes die de kinderen graag horen, boekjes die ze graag lezen. Alles  wordt genoteerd.
Zo blijven wij goed op de hoogte van hun dagen bij Hilje. Enorm leuk om thuis de dag op zo’n manier nog eens door te kunnen nemen.

Hilje is flexibel, denkt mee en is gewoon super voor de kinderen!! Een echte aanrader als gastouder dus!