Waarom kiezen voor kinderopvang Buitengewoon

 

Voordelig:

U kunt veel besparen op de kosten van de kinderopvang als u uw kind(eren) bij mij onderbrengt. U betaalt alleen de uren die u nodig heeft. Als uw kind ziek is of als ik ziek ben of afwezig, hoeft u niet te betalen.

Klantvriendelijk:

Als gastouder zie ik het als mijn taak om u te ontzorgen. Daarom hoeft u geen brood, fruit, tussendoortjes of drinken mee te geven. Ook hoeft u niet te denken aan slabjes en dergelijke. Er is een buggy en een kinderwagen aanwezig. In overleg is veel mogelijk: eerder of later brengen en halen, dagen ruilen, meer of minder dagen afnemen. Dit alles uiteraard in onderling overleg.

Veilig en vertrouwd:

Uiteraard ben ik in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag en een diploma kinder-EHBO. Het huis wordt regelmatig gecontroleerd op veiligheid. De tuin is afgeschermd.
Als gastouder ken ik het kind en de ouders goed. Er is een goede overdracht bij het brengen en halen. Er is veel persoonlijk contact. Ik heb ruime ervaring met kinderen in alle leeftijden. Ik zal er alles aan doen om te zorgen dat uw kind zich snel thuis voelt.

Rustig:

De groep kinderen waar ik de opvang voor verzorg is niet te groot. Uw kind krijgt voldoende aandacht, maar leert ook om even te wachten en om te delen. Kinderen slapen in aparte slaapkamers, zodat zij elkaar niet wakker kunnen maken.

Ruim:

Er is binnen en buiten voldoende ruimte om te spelen. Als er geen baby is, kan de box opgeruimd worden, zodat de peuters nog meer ruimte hebben om te spelen.

Pedagogisch verantwoord:

Ieder kind is anders. Ik vind het belangrijk om hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. In mijn eigen pedagogisch werkplan licht ik in 12 hoofdstukken toe hoe ik dit in de praktijk breng. Om kinderen zoveel mogelijk in hun ontwikkeling te stimuleren is er voldoende materiaal aanwezig, zoals speelgoed voor alle leeftijden, constructiemateriaal, puzzels en spelletjes. Wij vinden het geweldig om samen muziek te maken, te zingen en te dansen. Ook houden wij van knutselen en tekenen. Ik volg jaarlijks diverse nascholingscursussen. Ik werk met thema’s, die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen: lente/pasen, zomer, herfst, winter, Sinterklaas, Kerst en daarnaast thema’s als: dieren, verkeer en vervoer, ziek zijn, de winkel.  Ik gebruik prentenboeken die hier bij aansluiten bijvoorbeeld van Bobbi, Kikker, Muis en Dikkie Dik. We gaan zo vaak mogelijk naar buiten. We spelen in de tuin of wandelen naar de paarden. We nemen de buggy, loopfiets, loopauto of driewieler mee.

Buitengewoon:

Ons huis ligt aan de rand van de wijk Noetsele, maar is toch goed bereikbaar. Wij hebben prachtig uitzicht over de weilanden. Wij zullen dan ook vaak buiten te vinden zijn, om te spelen en te wandelen.